Aflat la prima ediție, Festivalul Scrisorilor este un proiect cultural inedit care invită publicul să (re)descopere scrisorile prin prisma manifestărilor artistice – de la arte vizuale, la artele spectacolului, literatură, filosofie, istorie și chiar arhitectură. Festivalul Scrisorilor va avea loc în perioada 17-19 septembrie 2021, în București, și are nevoie de artiști vizuali entuziaști și creativi care să ia parte la startul unuia dintre cele mai promițătoare proiecte culturale.
Festivalul Scrisorilor, în parteneriat cu Galeria 1001 ARTE, caută artiști vizuali pentru o expoziție de grup
Dacă ești artist vizual și creezi în oricare dintre mediile: pictură, grafică, desen, sculptură, ceramică, instalații, video – te invităm să aplici pentru expoziția de grup din cadrul festivalului. În continuarea materialului, vei regăsi toate informațiile necesare pentru înscriere.
Căutăm artiști vizuali care să răspundă provocării de a crea o lucrare artistică cu tema „Scrisoare către…” – lucrare care va fi expusă la Galeria 1001 ARTE, în cadrul unei expoziții de grup care face parte din suita de evenimente din agenda festivalului.
Lucrările vor fi elaborate pornind de la tema „Scrisoare către…” și au următoarele specificații: pentru pictură, desen și grafică, dimensiunea minimă acceptată este A4, iar dimensiunea maximă 100×70 cm; pentru sculptură / ceramică / instalație, dimensiunile maxime sunt de 100x100x100 cm, iar video-urile trebuie să aibă maximum 15 secunde.
Expoziția va fi precedată de un workshop aflat sub coordonarea curatorului Cristian Cojanu și a conf. univ. dr. Sebastian Grama.
Artiștii care nu vor fi selectați pentru expoziția de grup vor rămâne în baza de date pentru colaborări viitoare.
Cum te înscrii pentru expoziția de grup din cadrul Festivalului Scrisorilor?
În perioada 25 – 31 august, artiștii vizuali sunt invitați să trimită un email la adresa festivalulscrisorilor@gmail.com, cu subiectul „Aplicație expoziție de grup – Festivalul Scrisorilor”, care să conțină următoarele:
- Portofoliu (în format PDF, word sau arhivă de fotografii – documentele nu trebuie să depășească 10MB);
- O scurtă fișă biografică
- Propunerea ta de lucrare artistică pentru expoziția de grup ce va avea loc la Galeria 1001 ARTE, cu tema „Scrisoare către…”, ținând cont de specificațiile menționate mai sus în articol; propunerea de lucrare trebuie fotografiată și trimisă în format JPEG.
Expoziția de grup va fi coordonată de:
Cristian Cojanu – a curatoriat, produs și organizat peste 70 de expoziții importante în ultimii 8 ani pentru Muzeul Național de Artă Contemporană al României, ARCUB, Cărturești, 1001 ARTE, H’art Gallery, Palatul Culturii DTS, Serile filmului românesc și multe altele.
De asemenea, a colaborat cu peste 80 de artiști contemporani români, dar și internaționali.
Cristian Cojanu a realizat, din postura de realizator TVR, peste 40 de emisiuni și documentare culturale pentru TVR.
În prezent, are în lucru un volum dedicat scenei artei contemporane bucureștene.
La workshop-ul desfășurat înaintea expoziției, alături de Cristian Cojanu, va participa:
Sebastian Grama – doctor în filosofie din anul 1998, cu o disertație despre logos și conștiința filosofică.
Autor a 9 cărți de filosofie ale căror teme se află la intersecția dintre filosofie și literatură, Sebastian Grama a publicat peste 500 de articole în diferite reviste de cultură, precum și 2 romane.
Sebastian Grama are un interes aparte pentru artele spectacolului, și este organizatorul festivalului anual de teatru și cultură „Respir Shakespeare”.
Proiect cultural cofinanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: E-Antropolog, Galeria 1001arte, București City News, Bucureștii Vechi și Noi, Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani, Destin Valah, Colegiul Național Grigore Moisil, Asociația Hestugma, iQool, Colegiul Național Gheorghe Lazăr București, MARe, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române, Press4news, Galeria Știrbei47, Liceul de Arte Gh. Tattarescu Focșani, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Zile și Nopți, ArTeVezi.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.