fbpx

Ești gata să faci parte dintr-un proiect cultural unic? Alătură-te echipei Festivalului Scrisorilor – Ediția a IV-a!

August 16, 2024

Festivalul Scrisorilor, ajuns la cea de-a IV-a ediție, este un proiect cultural multidisciplinar care explorează puterea scrisorilor și jurnalelor de a transforma cotidianul într-o scenă de introspecție și creativitate. Anul acesta, ne concentrăm pe tema „Imaginarul teatral în cotidian”, aducând laolaltă teatrul, corespondențele și viețile noastre de zi cu zi. Cu un program bogat, constând în ateliere, prelegeri, spectacole-lectură și evenimente artistice, Festivalul Scrisorilor își propune să creeze o experiență culturală memorabilă pentru toți participanții.

De ce să devii voluntar la Festivalul Scrisorilor?

Voluntariatul în cadrul Festivalului Scrisorilor nu este doar o oportunitate de a contribui la un proiect cultural important, ci și o șansă de a învăța, de a-ți face noi prieteni și de a descoperi mai multe despre tine. Iată câteva dintre beneficiile pe care le vei avea:

• Experiență valoroasă: Vei lucra alături de profesioniști din domeniul cultural, dobândind cunoștințe în organizarea de evenimente, comunicare și management cultural.
  • Dezvoltare personală și profesională: Prin implicarea în diverse activități, îți vei dezvolta abilități de organizare, coordonare și lucru în echipă, esențiale pentru viitoarea ta carieră.
  • Networking: Vei avea ocazia să întâlnești oameni din diferite domenii culturale și artistice, să îți extinzi rețeaua de cunoștințe și să construiești relații care te pot ajuta în viitor.
  • Diplomă de voluntariat și recomandări: La finalul festivalului, vei primi o diplomă de voluntariat și, la cerere, o scrisoare de recomandare care îți va îmbogăți CV-ul.

Cine poate fi voluntar?

Căutăm tineri entuziaști, pasionați de cultură și de artă, care vor să contribuie la reușita acestui proiect. Nu este necesară experiența anterioară, dar ne-ar plăcea să te identifici cu următoarele:

• Pasiune pentru cultură și artă: Dacă îți place să citești, să mergi la teatru sau să scrii, te vei simți în elementul tău la acest festival.
  • Creativitate și inițiativă: Suntem deschiși la ideile tale și apreciem creativitatea și dorința de a contribui activ la evenimentele din cadrul festivalului.
  • Abilități de comunicare: Fie că ești extrovertit sau introvertit, abilitatea de a comunica eficient este esențială. Vei interacționa cu publicul, artiștii și echipa organizatoare.
  • Responsabilitate și seriozitate: În cadrul festivalului, vom conta pe tine pentru diverse sarcini, așa că este important să fii de încredere și să îți îndeplinești responsabilitățile cu seriozitate.
  • Flexibilitate și adaptabilitate: Programul festivalului poate fi dinamic, așa că avem nevoie de oameni care se pot adapta rapid la schimbări.

Ce responsabilități vei avea?

În funcție de interesele și abilitățile tale, poți fi implicat în:

• Coordonarea activităților din cadrul atelierelor: Ajuți la organizarea și desfășurarea atelierelor creative în aer liber.
  • Gestionarea logisticii evenimentelor: Te asiguri că toate materialele necesare sunt pregătite și că evenimentele se desfășoară fără probleme.
  • Comunicare și PR: Ajuți la promovarea evenimentelor, gestionezi paginile de social media ale festivalului și interacționezi cu publicul.
  • Suport pentru participanți: Ești alături de participanți, răspunzi la întrebări și oferi informații despre programul festivalului.
  • Documentare și arhivare: Contribui la realizarea materialelor vizuale și scrise care vor documenta activitățile din cadrul festivalului.

Cum aplici pentru a deveni voluntar?

Dacă te-am convins că acest festival este locul potrivit pentru tine, iată ce trebuie să faci:

Trimite-ne un email la asociatiahearth@gmail.com cu subiectul “Voluntariat Festivalul Scrisorilor – Ediția a IV-a” cu un scurt CV și un text / mesaj în care să ne spui de ce vrei să te alături echipei noastre și ce te atrage la acest proiect.

• Deadline pentru aplicări: 23 august 2024. Nu rata ocazia de a face parte dintr-un proiect cultural deosebit!

Îți așteptăm cu drag înscrierile și abia așteptăm să ne cunoaștem și să lucrăm împreună la această ediție specială a Festivalului Scrisorilor!

Pentru orice întrebări sau clarificări, nu ezita să ne contactezi la: asociatiahearth@gmail.com

Te așteptăm în echipa noastră!

Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri:

Editura Nemira, Liceul Teoretic “Lascăr Rosetti” Răducăneni, Primăria Sector 3, Colegiul Național “Grigore Moisil” București, Bookhub, IQads, Teatrul Tineretului Metropolis, Muzeul Municipiului București, Radio România Internațional, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, Asociaţia HESTUGMA, Radio România Cultural

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.