“Scrisorile Bucureștiului” este prima manifestare locală cu puternic caracter participativ a Festivalului Scrisorilor (și a doua ediție a acestei inițiative lansată de Asociația Hearth – singura din România care aduce în atenția publicului importanța culturală a scrisorilor).
Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
Proiectul își propune să (re)aducă în atenția tinerilor scrisul și scrisoarea ca activitate de procesare a gândurilor și emoțiilor, pe de o parte, și să ofere locuitorilor Bucureștiului o perspectivă cultural-educațională inedită asupra epistolarității – prin intermediul unor ateliere creative participative, a unei expoziții și prelegeri care ajută comunitatea să înțeleagă istoria unor perioade din trecut ale Bucureștiului prin raportarea la scrisorile existente.
Astfel, proiectul invită comunitatea bucureșteană să ia parte la o suită de activități cultural-artistice care vor avea loc între 17 septembrie – 15 octombrie 2022 și să exploreze într-o manieră interactivă scrisorile Bucureștiului de acum și de altădată.
Asociația Hearth caută voluntari pentru proiectul Scrisorile Bucureștiului
Dacă arta și cultura sunt în topul priorităților tale de suflet, dacă simți că vrei să faci mai mult pentru tine și pentru comunitate și îți dorești să cunoști persoane noi cu preocupări similare cu ale tale, înseamnă că te potrivești perfect în echipa noastră de voluntari.
Alături de echipa de organizare și de parteneri, pe parcursul desfășurării proiectului vei avea ocazia să te implici în numeroase activități – de la organizarea evenimentelor, până la crearea de conținut tip foto-video și / sau text pentru și despre proiect; în funcție de abilitățile și preferințele tale, opțiunile sunt (aproape) nelimitate.
Iată câteva idei orientative de activități pe care le poți face în calitate de voluntar al Scrisorilor Bucureștiului:
- Dacă te pasionează conținutul tip foto-video, poți fi responsabil cu documentarea vizuală a evenimentelor din cadrul proiectului – iar materialele pe care tu le creezi pot fi publicate pe paginile de social media dedicate proiectului sau pe canalele partenerilor noștri media.
- Dacă ai mereu cuvintele la tine și îți place să scrii (sau îți dorești să exersezi această abilitate), poți să creezi articole, interviuri și texte pentru site-ul proiectului și pentru canalele de social media dedicate.
- Dacă te pasionează documentele vechi și ai o minte curioasă, te poți implica în proiect ajutând echipa de organizare să selecteze cele mai bune scrisori și corespondențe pentru evenimente curente și viitoare.
- Dacă îți place să găsești soluții și să fii mereu în alertă, poți să te implici în aspectele organizatorice ale evenimentelor din cadrul proiectului și să contribui la crearea unei experiențe unice pentru participanți.
Cum te înscrii ca voluntar în proiectul Scrisorile Bucureștiului?
Dacă ai citit până aici și te-am convins că experiența voluntariatului în proiectul Scrisorile Bucureștiului este una pe care merită să o adaugi la palmaresul tău (și la dosarul cu diplome de voluntar), iată ce ai de făcut:
Trimite un email la adresa asociatiahearth@gmail.com cu subiectul “Voluntariat Scrisorile Bucureștiului”, până la data de 15 septembrie 2022, în care să ne comunici următoarele:
- Nume și prenume
- Vârstă
- Activitatea pe care ai prefera să o faci în calitate de voluntar
- Disponibilitatea de timp pe care o ai pentru voluntariat în cadrul proiectului*
- Numărul de telefon
*Este important să ne comunici încă din momentul înscrierii dacă ești disponibil/ă să te implici ca voluntar imediat (16-17 septembrie) – astfel încât să fii inclus/ă inclusiv în primele activități din cadrul proiectului, sau dacă te poți implica doar ulterior (în alt interval din perioada 17 septembrie – 15 octombrie 2022). Aceste informații ne ajută să ne alocăm resursele umane și de timp cât mai eficient, pentru buna desfășurare a tuturor evenimentelor și activităților din cadrul proiectului.
Toți voluntarii implicați în proiectul Scrisorile Bucureștiului vor primi câte o diplomă de voluntariat din partea Asociației Hearth.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.
Parteneri: Muzeul Municipiului București, Primăria Sector 3, Camera din Față, Librăria Franceză Kyralina, Biblioteca Metropolitană București, Asociația Hestugma, Asociația Artextract, Radio România Cultural, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, iQool